FAQ

Frequently asked questions

7
9
Wat is een NFC Visitekaartje?

Een NFC visitekaartje is een modern alternatief voor het traditionele papieren visitekaartje. NFC staat voor Near Field Communication, wat betekent dat deze kaartjes draadloos gegevens kunnen overdragen naar andere NFC-compatibele apparaten, zoals smartphones en tablets. Door simpelweg je NFC visitekaartje in de buurt van een geschikt apparaat te houden, kunnen contactgegevens, website-URL's en andere relevante informatie snel en gemakkelijk worden uitgewisseld.

Wanneer je Sammy gebruikt, kun je jouw contactgegevens en andere belangrijke informatie direct omzetten in een VCARD-formaat. Dit betekent dat wanneer iemand jouw NFC visitekaartje scant, er direct een pop-up verschijnt met alle gegevens ingevoerd in de contacten app van de ontvanger. Zo worden de gegevens meteen opgenomen in hun adresboek, waardoor het contact leggen en onderhouden een fluitje van een cent wordt.

7
9
Hoe lang gaat een NFC visitekaartje mee?

De levensduur van een NFC visitekaartje is langdurig, zolang het fysieke kaartje in goede staat blijft. Gemiddeld gaat een NFC kaarten 10 jaar mee, bij intensief gebruik 5 tot 7 jaar.

Aangezien NFC-technologie geen batterijen of andere energiebronnen vereist, kan het onbeperkt gegevens blijven overdragen zolang het kaartje niet beschadigd raakt of verloren gaat.

7
9
Hoe koppel ik mijn gegevens aan mijn NFC Visitekaartje?

Elke NFC-kaart van Sammy wordt geleverd met een unieke registratiecode. Met behulp van deze code kun je een account aanmaken dat verbonden is met de kaart.

Wil je je contactgegevens wijzigen? Dan kun je eenvoudig inloggen op je account, de gewenste wijzigingen doorvoeren en deze opslaan. Direct zal de kaart geüpdatet zijn met jouw bijgewerkte informatie.

7
9
Hoe wijzig ik de gegevens die ik wil delen met mijn NFC-kaart?

Met een NFC visitekaartje deel je snel en gemakkelijk al je contactgegevens met gebruik van NFC-technologie. NFC-technologie is tegenwoordig te vinden in elke moderne telefoons. Stel je profiel samen en geef aan welke gegevens jij graag wilt delen met gebruik van je NFC Business card. Wanneer je profiel is samengesteld ben je klaar om te netwerken! Houd het visitekaartje tegen een telefoon en direct zal er een melding verschijnen. Laat je nieuwe connectie de melding openen en je contactgegevens zijn gedeeld!

7
9
Zijn er abonnementskosten gebonden aan Sammy?

Er zijn geen abonnementskosten gebonden aan Sammy. Je betaald dus enkel voor de aanschaf van de kaart.

7
9
Is NFC veilig?

Ja, NFC wordt over het algemeen als veilig beschouwd. De technologie heeft ingebouwde beveiligingsmechanismen, zoals versleuteling, om de gegevensoverdracht te beschermen. Bovendien vereist NFC zeer nabije afstand (binnen enkele centimeters) om gegevens uit te wisselen, waardoor het moeilijk is voor ongeautoriseerde partijen om zonder jouw medeweten informatie te lezen van je NFC visitekaartje.

7
9
Kan ik ook een QR-code toevoegen?

Het is ook mogelijk om een QR-code toe te voegen op de kaart. Op deze manier kun je niet alleen met NFC maar ook met een QR-code je gegevens delen.

7
9
Kan ik een kaart laten hergebruiken door een nieuwe collega?

Ja, je kunt een NFC visitekaartje hergebruiken. Wij kunnen de kaart voor je resetten waardoor een nieuwe collega de kaart kan hergebruiken met een eigen account. Dit maakt het delen van contactinformatie binnen je organisatie zeer efficiënt en duurzaam.

7
9
Werkt Sammy op elke telefoon?

Sammy maakt gebruik van NFC-technologie te vinden in alle hedendaagse telefoons. Doormiddel van deze technologie zal er een link naar het apparaat worden gestuurd, deze link is jouw persoonlijke pagina. Alle Android toestellen lezen deze NFC-tags automatisch uit. Het kan voorkomen dat deze functie op de telefoon is gedeactiveerd, dan zal deze eerst geactiveerd moeten worden op de telefoon. Alle iPhones boven de iPhone X beschikken over het automatisch uitlezen van de NFC-chips, oudere iPhones kunnen via het controlepaneel op de NFC-knop drukken, hierna wordt de chip direct uitgelezen! Naast NFC-technologie krijg je ook je eigen QR-code voor je persoonlijke pagina, laat deze scannen en je nieuwe contact komt direct op je pagina uit!

7
9
Wat als ik mijn kaart vergeten ben en mijn gegevens wil delen?

Ben je je kaart vergeten en wil je toch je gegevens delen? Geen probleem! Ga op je telefoon naar je persoonlijke pagina, laat de QR-code scannen en je info is direct gedeeld!

Heb je een andere vraag?